Zapraszamy na naukę przygotowywania domowego chleba na zakwasie. Warsztaty są przygotowane, żeby zadowolić zarówno tych, którzy dopiero będą rozpoczynać przygodę z chlebem, jak i tych, którzy już pieką i chcą rozwijać swoje umiejętności i wiedzę.
W październiku masz do wyboru jeden z dwóch terminów w soboty:
1 października godz. 15.00 - 18.00
8 października godz. 11.00 – 14.00
Szczegółowe informacje znajdziesz w plakacie

Jeśli masz dość chleba sklepowego, przyjdź i naucz się piec chleb dla siebie i swoich bliskich. Zrobienie dobrego chleba wcale nie wymaga posiadania pieca chlebowego lub innych dodatkowych sprzętów poza siłą rąk, chęcią, odrobiną czasu i sprawnym piekarnikiem. Taki chleb możesz za każdym razem zrobić z innych składników, mięciutki, ale i bardzo ziarnisty. W domu możesz też zrobić chleb bezglutenowy z naturalnie bezglutenowych zbóż, a nie gotowych mieszanek. Chleb domowy jest świeży przez tydzień, zdrowy, pozbawiony chemii, pełen naturalnych witamin i minerałów, jest sycący, a jednocześnie w zależności od użytych składników nie musi sprzyjać tyciu.
Sama piekę chleby od 10 lat, wciąż się uczę o nich czegoś nowego, ale wiele osób zachwyca się ich smakiem więc myślę, że mam spore doświadczenie i chciałabym się nim podzielić z innymi.
Na warsztatach pokazuję cały proces robienia chleba: przygotowanie dobrego zakwasu, dobór składników, mieszanie ciasta chlebowego, wyrastanie ciasta, wkładanie do blaszki i zdobienie, ponowne wyrastanie, wypiekania, przechowywanie, i oczywiście smakowanie. Będziemy podczas tych procesów wąchać, obserwować, a poprzez to uczyć w których momentach unikać błędu, żeby ostatecznie chleb cieszył oko, nos i podniebienie, a nie zniechęcał do kolejnych prób pieczenia. Będzie dużo zabawy, a do domu dostaniecie dobry zakwas, masę sprawdzonych przepisów i pozytywną energię do zrobienia czegoś dla siebie i swoich bliskich - czyli NAJLEPSZEGO NA ŚWIECI CHLEBA, BO PRZYGOTOWANEGO WASZYMI RĘKOMA I PEŁNEGO WASZYCH SERC.
A osoby przychylne mojemu pomysłowi proszę o przesyłanie informacji dalej, dzięki i do zobaczenia)
Kinga Karalus, tel. 512 487 208, e-provitae@wp.pl
1 października godz. 15.00 - 18.00
8 października godz. 11.00 – 14.00
Szczegółowe informacje znajdziesz w plakacie

Jeśli masz dość chleba sklepowego, przyjdź i naucz się piec chleb dla siebie i swoich bliskich. Zrobienie dobrego chleba wcale nie wymaga posiadania pieca chlebowego lub innych dodatkowych sprzętów poza siłą rąk, chęcią, odrobiną czasu i sprawnym piekarnikiem. Taki chleb możesz za każdym razem zrobić z innych składników, mięciutki, ale i bardzo ziarnisty. W domu możesz też zrobić chleb bezglutenowy z naturalnie bezglutenowych zbóż, a nie gotowych mieszanek. Chleb domowy jest świeży przez tydzień, zdrowy, pozbawiony chemii, pełen naturalnych witamin i minerałów, jest sycący, a jednocześnie w zależności od użytych składników nie musi sprzyjać tyciu.
Sama piekę chleby od 10 lat, wciąż się uczę o nich czegoś nowego, ale wiele osób zachwyca się ich smakiem więc myślę, że mam spore doświadczenie i chciałabym się nim podzielić z innymi.
Na warsztatach pokazuję cały proces robienia chleba: przygotowanie dobrego zakwasu, dobór składników, mieszanie ciasta chlebowego, wyrastanie ciasta, wkładanie do blaszki i zdobienie, ponowne wyrastanie, wypiekania, przechowywanie, i oczywiście smakowanie. Będziemy podczas tych procesów wąchać, obserwować, a poprzez to uczyć w których momentach unikać błędu, żeby ostatecznie chleb cieszył oko, nos i podniebienie, a nie zniechęcał do kolejnych prób pieczenia. Będzie dużo zabawy, a do domu dostaniecie dobry zakwas, masę sprawdzonych przepisów i pozytywną energię do zrobienia czegoś dla siebie i swoich bliskich - czyli NAJLEPSZEGO NA ŚWIECI CHLEBA, BO PRZYGOTOWANEGO WASZYMI RĘKOMA I PEŁNEGO WASZYCH SERC.
A osoby przychylne mojemu pomysłowi proszę o przesyłanie informacji dalej, dzięki i do zobaczenia)
Kinga Karalus, tel. 512 487 208, e-provitae@wp.pl